marți, 26 iulie 2011

Reprezentație de gală în fața unor tribune goale: Rapid – FC Vaslui 3-0

Rapid, cu antrenor nou pe bancă și cu cinci dintre achizițiile verii printre titulari, a „furat startul” în Liga I și a surclasat, 3-0 (2-0), Vasluiul, echipă care se pregătește de preliminariile Champions League.

În primul meci al noului campionat, giuleștenii au fost nevoiți să se mute (e drept, nu foarte departe de casă) în Regie și să suporte tăcerea unui stadion ale cărui porți au fost ferecate de „Disciplină”. Dacă se mai pun la socoteală căldura, în special din prima repriză, și gazonul pârjolit de soare, avem imaginea unui debut deloc ușor pentru giuleșteni. Cu toate acestea, elevii lui Răzvan au pornit năvalnic și, până la deschiderea scorului de către Deac (min. 8, șut la colț, după balonul întors de Cassio), rataseră deja trei ocazii mari. Nici oaspeții n-au stat apoi cu mâna-n sân. Mingea a poposit și în plasa porții lui Coman, dar din ofsaid (deviere Papp la șutul lui R. Costin), apoi Adailton a executat periculos o lovitură liberă din lateral, confirmând faptul că fazele fixe sunt atuul principal al moldovenilor. Totuși, dintr-o asemenea fază și-au majorat rapidiștii avantajul. Apostol a bătut lung o lovitură liberă, iar Burcă și M. Antonio au apărut și ei pe traiectorie până ce Surdu să înscrie din apropiere (min. 33).

„Albii” au preferat apoi, multă vreme, să temporizeze, mulțumiți de rezultat. Eliminarea lui Milanov (68), care l-a călcat pe Božović, a redus și mai tare șansele oaspeților, chiar dacă fostul antrenor al Rapidului, Viorel Hizo, a trimis două vârfuri, Temwanjera și Buhăsecu, în teren, pe final. S-a făcut 3-0 cu trei minute înaintea ultimului fluier, când, după greșeala lui Cânu, Deac l-a servit pe Herea și acesta a înscris cu „specialitatea casei”, scărița peste Cerniauskas, portarul care încasase (unul chiar de la Herea) și cele două goluri din prima etapă a campionatului trecut, în Giulești - 2-0, acum un an, pentru „alb-vișinii”.

Rapid: Coman - Rui Duarte, M. Antonio/cpt., Burcă, Božović - Apostol (77 Grigorie), Alexa, Herea - Deac, Cassio (88 Teixeira), Surdu (63 Roman). Antrenor Răzvan Lucescu

FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Papp, Cânu/cpt, Bălace (82 Buhăescu) - Pavlović (51 Milisavljević), R. Costin - Adailton, Wesley, L. Sânmărtean - Yero Bello (82 Temwanjera). Antrenor Viorel Hizo Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu