luni, 6 decembrie 2010

Vasluiul şi Rapidul au mai pierdut două puncte faţă de Oţelul » Toţi vor, nimeni nu poate!

Vasluiul şi Rapidul au făcut un meci bun pe un teren îngheţat şi la minus 9 grade, dar s-au anulat reciproc şi au pierdut şi ele încă două puncte faţă de liderul Oţelul

Există şi situaţii în care fotbaliştii nu sînt deloc invidiaţi. A fost cazul partidei de aseară de la Vaslui, disputate pe un teren îngheţat bocnă şi pe un ger cumplit. Cu toate acestea, s-a jucat fotbal adevărat, între două echipe care nu s-au închis şi care au căutat victoria pentru a nu pierde "plasa" liderului din Galaţi.

Rapid a avut prima acţiune cu rol de "ceai fierbinte" pentru cei 3.000 de spectatori: Grigorie a reluat cu capul, dar Kuciak a avut un reflex salvator (9). După 20 de minute, a fost rîndul lui Bornescu să se remarce cu o paradă fabuloasă la un şut-bombă al lui Gheorghiu. Duelul portarilor a continuat şi slovacul moldovenilor a scos şi şutul moale al lui Sburlea (29).

Şi cînd îi venise din nou rîndul lui Bornescu să se remarce, rapidistul a fost făcut KO de un şut de poveste al lui Raul Costin. 1-0 la pauză şi meciul s-a dezgheţat tot mai mult în partea a doua. Campano şi-a bătut joc de o pasă "braziliană" a lui Wesley (48), Rapid a recuperat balonul, după care a fructificat cu gol un contraatac de 5 stele purtat pe traseul Spadacio - Sburlea - Rui Duarte - Sburlea - Herea (49).

S-a jucat pe contre pînă la final, Hizo a forţat cu Gerlem, Şumudică s-a închis cu Candido Costa în locul lui Herea, iar meciul s-a terminat egal. Un punct pentru Rapid şi unul pentru Vaslui, dar, cel mai important, încă două puncte puse de Oţelul în plus faţă de ele în clasament. Se anunţă o iarnă grea, la minus 9 "lungimi" pentru giuleşteni şi la minus 7 pentru Vaslui. Doar Galaţiul poate petrece!

33 la sută din punctele puse în joc în ultimele 6 etape a cîştigat Rapid, adică doar 6 din 18 posibile, în timp ce Oţelul a luat peste 60 la sută, adică nu mai puţin de 11

Şi cifrele indică echilibru
FC Vaslui parametru Rapid
55% posesie 45%
32 baloane jucate în careul advers 27
4 şuturi pe poartă 3
10 şuturi la poartă 6
3 ocazii 4

"Echipele trebuie felicitate pentru că au jucat pe frigul ăsta. Se putea să fim şi mai sus decît sîntem acum, dar învăţăm din greşeli. Din păcate, numai fraierii învaţă din propriile greşeli"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"A spus Şumudică faptul că meritau victoria? Este problema lui. Întîi să vadă fazele şi apoi să vorbească. Pînă atunci să tacă!
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu